Mijn visie


Als gediplomeerd gewichtsconsulent, aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), begeleid en adviseer ik mensen met gewichtsproblemen. In mijn praktijk wil ik mensen bewust maken van hun keuzes, zodat zij een blijvend ander eet- en leefpatroon ontwikkelen. Ik besteed aandacht aan de achterliggende redenen waarom iemand een bepaald eetpatroon heeft en vasthoudt, ondanks dat het negatieve gevolgen heeft, en ga samen met de cliŽnt op zoek naar de mogelijkheden om dat gedrag blijvend te veranderen.

Veel mensen passen allerlei diŽten toe om een gewenst gewicht te behalen. Veel diŽten zijn er op gericht om in korte tijd veel gewicht te verliezen door bijvoorbeeld zeer weinig calorieŽn te eten of bepaalde voedingstoffen, zoals koolhydraten of vetten, te mijden. Dit patroon is niet langdurig vol te houden en leidt uiteindelijk tot frustratie en tekorten.

Ik leer mijn cliŽnten een gezonde keuze te maken die ze langdurig kunnen volhouden en geef ze de persoonlijke aandacht die zij verdienen om een ander eet- en leefpatroon aan te leren.

Het meest belangrijke in mijn werk als gewichtsconsulent is dat ik opensta voor de situatie waarin mijn cliŽnten verkeren. Ik heb respect en aandacht voor de vragen waar zij mee zitten. Ik zie het als mijn taak de mensen te coachen naar een gezond eet- en leefpatroon, waarbij de kracht in hen zelf ligt. Wat vindt de cliŽnt belangrijk en wat wil hij bereiken. Door een ander denkpatroon krijgt de cliŽnt meer vrijheid in de keuzes die hij maakt. Daardoor wordt een gezond eet- en leefpatroon een tweede natuur en wordt een gezond gewicht bereikt dat ook behouden kan worden.